11 Februari 2024

Bermain dengan Bing Image Creator

 Cantik pula gambar karikatur yang terhasil dari prompt merapu yang aku buat dekat Bing Ai Image Creator. Benda free yang melekakan bila berilustrasi di sini. Apa yang difikirkan dan tertulis tidak sama dengan apa yang diterjemahkan oleh Bing Creator. Mintak tulis nama Aron Kin dan Iskina di baju dua orang berbeza tapi sebaliknya berlaku.

Tapi gambar yang dihasilkan nampak cute pula. Walaupun nama tulis salah tapi sayang pula nak delete. Akhirnya aku simpan juga untuk dijadikan koleksi diawal bermain dengan Image Ai.

Aku rasa Ai di Bing lagi cantik dari yang Canva punya Magic Ai. Bukan aku tak sukakan Canva tapi semenjak terjebak dengan Bing Ai ni aku lebih leka berilham menafsirkan mimpi-mimpi melalui tajuk novel milikku yang masih belum siap sampai ke sudah. 

Aku rasa panduan Ai memberi idea untuk aku merekacipta sendiri cover ebook. Sekarang ini aku tengah menyiapkan mss untuk ebook terbaru. Kisah yang sama tapi dalam garapan berbeza.
Setelah hampir 16 tahun bersama blogspot ini banyak karyaku yang aku terhasil dan letakkan untuk bacaan percuma. Terima kasih untuk peminat rahsia yang sudi email kat aku. : aronkin2013@gmail.com

Tiada ulasan: