04 November 2011

Berhati-hati Ketika Mengisi Minyak Waktu Malam

Peringatan kepada semua !!!!!!!!!!!
Ini adalah sangat menakutkan, serupa dengan kes Ms Canny Ong.
Pada suatu hari, terdapat seorang wanita yang berhenti dipam stesen minyak untuk mengisi minyak. Apabila dia memenuhkan tangki minyak selepas membayar di pam dan berkira-kira untuk meninggalkan stesen tersebut, atendan di dalam kedai lantas bercakap menerusi speaker. Beliau memberitahu sesuatu yang berlaku dengan kad itu dan bahawa dia diperlukan masuk ke dalam untuk membayar.
Wanita itu keliru kerana urus niaga tersebut telah siap dan diluluskan. Dia menunjukkan isyarat tangan kepada atendan tersebut dan bersiap sedia untuk meninggalkan tetapi atendan tersebut sekali lagi menggesa wanita tersebut masuk ke dalam kaunter kedai untuk membayar kononnya.
Dengan rasa tidak puas hati, beliau terus masuk ke dalam dan mula mempertikaikan petugas tersebut sebagai satu penipuan. Atendan tersebut memberitahu supaya wanita tersebut bertenang dan mendengar dengan teliti:

Atendan tersebut memberitahu bahawa ketika wanita tersebut sedang mengisi minyak, dia telah melihat seorang lelaki telah bersembunyi ke dalam kerusi belakang kereta itu dan bersembunyi di sisi lain di dalam keretanya. Dengan segera beliau telah memanggil pihak polis datang. Wanita tersebut terus menjadi takut dan segera melihat pintu keretanya terbuka dan lelaki itu telah menyusup keluar.

Kes baru-baru ini didapati mempunyai kaitan dengan ujian untuk permulaan geng jenayah terbaru dimana memerlukan seseorang untuk membawa balik bahagian badan seorang wanita ..
Salah satu cara yang mereka lakukan ini merangkak menjadi kanak-kanak perempuan menyusup masuk ke dalam kereta wanita manakala sasaran utamnaya adalah stesen minyak atau di kedai runcit pada waktu malam. Kemudian, mereka akan potong kaki / buku lali mangsa untuk mematikan mereka untuk menculik mereka, dan kemudianmembunuh dan mencerai-beraikan mereka.
Kaedah lain adalah menerkam wanita itu ke dalam kereta jika tanpa pengawasan dan menculik wanita-wanita bagi maksud yang sama.
Sila sebarkan ini kepada wanita lain, orang muda dan tua.
Pertama, Puan-puan seharusnya lebih berhati-hati apabila pergi ke dalam kereta yang diletakkan pada waktu malam.
Kedua, Jangan meletak kereta di tempat sunyi atau terpencil pada bila-bila masa hari demi mendapatkan tempat letak kereta percuma!
Ketiga, Jika boleh, tidak memandu seorang diri pada waktu malam!
Ini adalah yang sebenar! Penculikan! Pembunuhan! Putus dan anggota badan bercerai-cerai! Ini semua berlaku di Malaysia!
 

Mesej:

1. SENTIASA mengunci pintu kereta anda, walaupun anda pergi untuk seketika.
2. Periksa dibawah kereta anda sebelum masuk semula, dan periksa di belakang sebelum mula memandu.
3. Sentiasa peka terhadap sebarang tanda-tanda pelik dari persekitaran anda dan individu lain di dalam sekitar umum, terutama pada waktu malam!
Sampaikan ini kepada semua kanak-kanak perempuan dan wanita terutamanya supaya rakan anda tidak akan menjadi salah seorang dari mangsa mereka!

Tiada ulasan: